Holistic Birth Counseling


Holistic Birth Counseling, Womens Counseling, is een krachtige vorm van afgestemde coaching en counseling voor de vrouw. Een Holistic Birth Counselor richt zich op het verstevigen van de vrouw in haar oorsprong en intuïtie zodat zij bewust en vanuit kracht het proces vanaf de geboortewens tot aan haar moederschap kan vormgeven. Hierin staan de vrije keuze en het vertrouwen op de oerkracht, intuïtie, het eigen lijf en de baby centraal. Heling van de eigen start en geboorte-ervaring van de vrouw kan onderdeel zijn van de begeleiding. De verbinding met de vrouwen in haar leven kunnen verstoord zijn. Wanneer dit met aandacht onderdeel mag zijn van de vrouw en zij haar oorsprong en krachten omarmt, is zij in staat om zelf met liefde te geven en te ontvangen.

Tijdens de opleiding verdiep jij je in de ontwikkeling van de vrouw en hebt daarbij in het bijzonder aandacht voor de transformatie van vrouw naar moeder. We werken cyclisch vanaf de start: de eigen geboorte ervaringen van de vrouw, haar opgroeien, haar kinderwens, haar zwangerschap en haar baringsreis. Ook het prille moederschap en de verbinding met haar kindje krijgen volle aandacht. Je leert om te werken van buiten naar binnen en weer van binnen naar buiten. Vanuit holistisch perspectief werk je op de verschillende lagen van de mens. Je leert dan ook om verschillende interventies in te zetten zodat de vrouw zich volledig gezien en uitgedaagd voelt waardoor zij haar eigen reis kan vormgeven.

De Holistic Birth Counselor heeft binnen de begeleiding warme aandacht voor de fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling van de vrouw. Hartvolle verbinding en omarming van de vrouw vormen een belangrijke basis in de grondhouding van de Holistic Birth Counselor.

Holistic Birth Counseling wordt preventief ingezet binnen de geboortezorg en de vrouwenzorg. Preventie vanuit het volgen van de kracht van de vrouw en de baby heeft als doel om geboortetrauma te voorkomen.


Een Holistic Birth Counselor werkt met vrouwen vanaf de jong volwassenheid, die rondom de volgende thema’s een vorm van begeleiding wensen:

 • Seksualiteit en verbinding met het vrouwenlichaam
 • Verstoringen in de vrouwenlijn
 • Een (onvervulde) kinderwens
 • Voorbereiding op een zwangerschap
 • De zwangerschap en voorbereiding op de baring
 • De baring en de post-partumperiode
 • Verstoorde stemming voor en na de baring
 • Klachten tijdens de zwangerschap en (mogelijk nog lang) na de baring
 • Geboortetrauma, rouw en verlies
 • Hechting met de baby
 • Verbinding met het moederschap
 • Het vormgeven van het ouderschap binnen het gezin en/ of de stam

Deze opleiding is opgebouwd uit 6 les- en oefenbijeenkomsten en 10 online modulen met thuisstudie opdrachten. Hierdoor is de opleiding toegankelijker voor studenten die op afstand wonen. De lesdagen worden aangeboden in blokken van 2 dagen bij de start, halverwege het traject en in de afrondingsfase.


Startdatum voorjaar: 30 januari 2021
Tijd: 9:30 – 15:30
Locatie: Love for Birth, Haringstraat 8A, Dordrecht

30 januari I 31 januari I 20 maart I 21 maart I 26 juni I 27 juni 2021


Startdatum najaar: 4 september 2021
Tijd: 9:30 – 15:30
Locatie: Love for Birth, Haringstraat 8A, Dordrecht

4 september I 5 september I 30 oktober I 31 oktober I 18 december I 19 december 2021


Opleiding Holistic Birth Counseling

1.495,00
1 jaar toegang

Schrijf je snel in zodat ook jij als professionele coach-counselor, vanuit liefdevol contact en een zachte uitnodiging, vrouwen kunt begeleiden bij hun reis naar binnen.