Doula

Als doula begeleid ik zwangere vrouwen en hun partner of een warme en liefdevolle wijze. Ik bied niet-medische fysieke en emotionele ondersteuning en begeleiding. Ik ben er voor jou tijdens jouw zwangerschap, baring en in jouw kraamtijd.

Samen onderzoeken we jouw/ jullie wensen en behoeften tijdens de zwangerschap en de baring. Ik vind het belangrijk dat jij/ jullie alle informatie tot je beschikking hebben zodat jullie vanuit jullie kennis en intuïtie de juiste keuzes maken. Het gaat om jouw lijf, jullie reis en jullie kindje. Ik volg daarin jullie wensen, luister en begeleid.
We praten over wat er tijdens de zwangerschap en de baring allemaal in je lichaam gebeurt en welke manieren/ technieken er zijn om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan massage, tegendruk technieken, het zoeken naar de ideale (barings)houding, ademhalings- en ontspanningstechnieken. 

Door het creëren van een omgeving waarin jij en je partner zich continu gehoord en gesteund voelden, zal je tijdens de bevalling vol zelfvertrouwen naar je eigen lichaam kunnen luisteren, want dat zal je precies vertellen wat je moet doen. 

Als doula vind ik het belangrijk dat jij/ jullie je veilig en vrij voelen. Een goede klik met mij is daarom belangrijk. We zullen dus altijd uitgebreid kennismaken zodat jullie zorgvuldig kunnen voelen en besluiten of jullie mijn begeleiding wensen.


  • Doula begeleiding wordt op maat vormgegeven, afhankelijk van jullie wensen en behoeften en mijn mogelijkheden. De kosten voor een volledig traject liggen tussen de €900,- en €1300,-
  • Een volledig doula traject bestaat altijd uit minimaal 3 contactmomenten tijdens de zwangerschap, onbeperkte telefonische ondersteuning, aanwezigheid tijdens de baring, een bezoek in de kraamweek en een evaluatiegesprek.
  • Uitbreiding kan bestaan uit extra coachingsgesprekken, massages of behandeling bij stress en angstklachten. Jullie wensen hierin zullen samen besproken worden om jullie traject op maat te kunnen vormen.

Ik ben in het bijzonder gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij stress en angstklachten tijdens de zwangerschap voortkomend uit trauma en verlies. Wil je meer weten? Of twijfel je? Neem gerust contact op!