Holistic Birth Counseling Girls Counseling

Ben jij verwonderd door de magische ontwikkeling van de vrouw? Geloof jij in de wonderlijke kracht van meisjes? Wil jij leren hoe je meisjes en jonge vrouwen kunt begeleiden in het ontdekken en ontplooien van deze kracht met vertrouwen, waardering en plezier? Lees dan gerust verder over de opleiding Holistic Birth Counseling, Girls Counseling.

Holistic Birth Counseling, Girls Counseling is een krachtige vorm van afgestemde coaching en counseling voor meisjes in de leeftijd van 8 tot 17 jaar. Een Girls Counselor richt zich op het verstevigen van het meisje/ de jonge vrouw in haar oorsprong en intuïtie zodat zij bewust en vanuit kracht kan groeien en ontwikkelen. Hierin staat liefde en respect voor het lichaam, bewustzijn van de geest en de verbinding met haar moeder en zusters centraal. Heling van de eigen start en geboorte ervaring van het meisje kan onderdeel zijn van de begeleiding.

De Girls Counselor is gespecialiseerd in het holistisch werken met meiden. Tijdens de opleiding worden holistische interventies ervaren en geoefend waarbij aandacht is voor de volgende dimensies: het lichaam, de geest, het hart, de intuïtie en de externe omgeving.

Er wordt gewerkt vanuit dans en beweging, vanuit kunstzinnigheid en creativiteit, vanuit verhalen en metaforen met gebruik van visualisaties en meditaties. Gedachtegoed vanuit de prenatale psychologie en het werken met de vrouwenlijn vormen de basis binnen de opleiding, vanuit de gedachte dat de start en het vrouwelijk erfgoed van grote betekenis zijn voor de verdere groei en ontwikkeling van de jonge vrouw.

Girls Counseling wordt zoveel mogelijk preventief ingezet binnen de complementaire zorg en heeft als doel meisjes al op jonge leeftijd te leren om hun lichaam, hun hoofd en hart te waarderen en te verzorgen.

Een Girls Counselor kan meiden begeleiden tijdens:

♥ Individuele coaching en counseling van meiden

♥ Duo-coaching van moeders en dochters

♥ Consulten via Skype, E-mail of telefoon

♥ Cirkels in samen-zijn met andere meiden

♥ Groepscoaching

De doelgroep van de Girls Counselor

De Girls Counselor werkt met meisjes vanaf 8 jaar tot de jong volwassenheid, die rondom de volgende thema’s een vorm van begeleiding wensen:

♥ Groei en ontwikkeling als meisje

♥ Seksualiteit en verbinding met het vrouwenlichaam

♥ De bijzondere kracht van de geboorte

♥ Zachte zelfzorg en zelfliefde

♥ De relatie met hun moeder

♥ De relatie met zusters en andere vrouwen

♥ Positieve en krachtige gedachten en overtuiging


Voel jij je aangesproken? Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie over de opleiding? Download dan hieronder het opleidingsprogramma.