Holistic Birth Counseling Womens Counseling

Heb jij hart voor vrouwen? Een grote interesse in de bijzondere periode rond de geboorte? Ben je bereid jouw eigen oorsprong en reis naar de vrouw die je bent te onderzoeken? Wil je jouw coachings- en counselingsvaardigheden verder ontwikkelen? Lees dan gerust verder over de opleiding tot Holistic Birth Counselor.

Holistic Birth Counseling is een krachtige vorm van afgestemde coaching en counseling voor de vrouw. Een Holistic Birth Counselor richt zich op het verstevigen van de vrouw in haar oorsprong en intuïtie zodat zij bewust en vanuit kracht het proces vanaf de geboortewens tot aan haar moederschap kan vormgeven. Hierin staan de vrije keuze en het vertrouwen op de oerkracht, intuïtie, het eigen lijf en de baby centraal. Heling van de eigen start en geboorte-ervaring van de vrouw kan onderdeel zijn van de begeleiding. De verbinding met de vrouwen in haar leven kunnen verstoord zijn. Wanneer dit met aandacht onderdeel mag zijn van de vrouw en zij haar oorsprong en krachten omarmt, is zij in staat om zelf met liefde te geven en te ontvangen.

De Holistic Birth Counselor heeft binnen de begeleiding warme aandacht voor de fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling van de vrouw. Hartvolle verbinding en omarming van de vrouw vormen een belangrijke basis in de grondhouding van de Holistic Birth Counselor.

Holistic Birth Counseling wordt preventief ingezet binnen de geboortezorg en de vrouwenzorg. Preventie vanuit het volgen van de kracht van de vrouw en de baby heeft als doel om geboortetrauma te voorkomen.

Een Holistic Birth Counselor kan vrouwen begeleiden tijdens:

♥ Individuele contactmomenten bij de vrouw thuis of in een eigen praktijkruimte

♥ Duo-begeleiding met de vrouw en de partner

♥ Groepscoaching

♥ Consulten via Skype, E-mail of telefoon

♥ Intieme vrouwencirkels waarin de samenkomst met andere vrouwen, zwangeren en/ of moeders centraal staat

De doelgroep van de Holistic Birth Counselor

Een Holistic Birth Counselor werkt met vrouwen vanaf de jong volwassenheid, die rondom de volgende thema’s een vorm van begeleiding wensen:

♥ Seksualiteit en verbinding met het vrouwenlichaam

♥ Verstoringen in de vrouwenlijn

♥ Een (onvervulde) kinderwens

♥ Voorbereiding op een zwangerschap

♥ De zwangerschap en voorbereiding op de baring

♥ De baring en de post-partumperiode

♥ Verstoorde stemming voor en na de baring

♥ Klachten tijdens de zwangerschap en (mogelijk nog lang) na de baring

♥ Geboortetrauma, rouw en verlies

♥ Hechting met de baby

♥ Verbinding met het moederschap

♥ Het vormgeven van het ouderschap binnen het gezin en/ of de stam


Voel jij je aangesproken? Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie over de opleiding? Download dan hieronder het opleidingsprogramma 2020.


IMG_4892