Holistic Mom & Baby Bonding

Holistic Mom & Baby Bonding (MBB) richt zich op een gezonde hechting tussen moeder en baby. Voor, tijdens en na de geboorte doet een baby veel indrukken op via de moeder en de omgeving. Deze indrukken laten een afdruk achter bij de baby waardoor iedere baby een eigen en uniek verhaal vertaalt. Dit verhaal kun je lezen in het biologische en fysiologische systeem van de baby, en tevens in de stemming en het gedrag dat de baby laat zien. De algehele toestand van de baby heeft invloed op zijn functioneren, op de vorming van de relatie met de ouders en op zijn mogelijkheden om emotioneel en fysiek contact te ervaren.

Deze 3-daagse nascholing gaat dieper in op de taal van de baby en wat hij wil vertellen. Je leert over de invloed van de pré-, peri- en postnatale indrukken op de baby, de moeder en de relatie tussen beiden. Je leert hoe je een veilige bedding kunt creëren waarbinnen je moeder en baby kunt begeleiden in het maken van positief contact en in het opdoen van (nieuwe) positieve ervaringen.

Inhoud

♥ Prenatale ervaringen en ervaringen tijdens en na de geboorte

♥ Hechting

♥ Geboortetrauma

♥ Problemen en traumatisering in de vroege levensfase

♥ Babytaal in lichaamstaal, verbaal en non-verbaal ondersteunen en contact maken

♥ Positieve aanraking tussen moeder en baby stimuleren

♥ Basisprincipes van gericht therapeutische handelen

Lesdata in 2020

De lesdagen staan gepland op maandag 21 september, 12 oktober en 16 november 2020.

Toelating

Deze scholing is toegankelijk voor cursisten die de opleiding Holistic Birth Counseling volgen of hebben afgerond. De scholing is ook toegankelijk voor geboortewerkers met een vergelijkbare achtergrond. Bij twijfel zal er na aanmelding contact worden opgenomen om toelating tot de cursus te bespreken.

De nascholing Holistic Mom & Baby Bonding start bij aanmelding van minimaal 6 cursisten. Er is plek voor maximaal 10 cursisten.

Investering

Jouw investering voor de nascholing Holistic Mom & Baby Bonding is €695,-. De kosten voor de studiemap en materialen zijn hierbij inbegrepen.