Individueel

Tijdens een persoonlijke kennismaking en intake onderzoeken we samen waar jij behoefte aan hebt. Veilige en zachte consulten gericht op ontspanning en zelfzorg, of stevige en warme consulten gericht op veiligheid en herstel. Tijdens de individuele consulten sta jij volledig centraal. Door vooraf duidelijk te bespreken wat jouw wensen zijn en mijn behandelmogelijkheden zijn weet jij precies waar je aan toe bent.


JE EIGEN GEBOORTE IN KAART

Hoe je wordt geboren, laat een wezenlijke indruk achter. Alles wat jij meemaakt vanaf het moment dat je verwekt werd, laat een blijvende indruk achter. Deze indrukken, ook wel onze imprint genoemd, bepalen in grote mate hoe jij het leven ervaart en hoe jij je beweegt in jouw leven.

Er is een verband tussen traumatische ervaringen tijdens je (voor)geboortelijke tijd en de “onverklaarbare” problemen waar je als volwassene mee te maken kunt hebben.

In één of meer sessies onderzoeken we samen jouw geboortepatronen, zodat je ze beter kunt herkennen en leert begrijpen. Je mag jezelf zien, en erkenning geven aan jouw imprint. Vanuit de bevestiging en liefdevolle acceptatie kun je besluiten tot een verandering.

Door in jezelf meer ruimte te maken voor  wie je in essentie bent kun je vanuit kracht weer het leven gaan leven waar je voor geboren bent. 

VOORBEREIDING OP DE CONCEPTIE & ZWANGERSCHAP

In de voorbereiding op de conceptie & zwangerschap werk ik met vrouwen en stellen die een toekomstige zwangerschapswens hebben en voelen dat ze in zichzelf meer bedding willen creëren voor het nieuwe leven dat komen wil.

Mogelijk ben je je bewust van je eigen onverwerkte (geboorte)trauma’s en wil je daarnaar kijken voordat je zwanger wordt. Ik kijk dan samen met jou naar welke patronen aanwezig zijn in jouw systeem (en vaak ook in je familielijn).

YONI STEAM BEHANDELING

Yoni Steam is een eeuwenoud natuurlijk en krachtig middel dat over de hele wereld wordt gebruikt om het diepe welzijn van de vrouw te ondersteunen. Yoni Steam is een holistische behandelvorm die het zelfreinigende en zelfhelende vermogen van de Yoni ondersteund door deze te verwarmen met een speciaal samengestelde kruidenstroom.

Yoni is een Sanskrietwoord voor de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva, vagina en baarmoeder) en betekent ‘godin’ en ‘oorsprong van het leven’. Het stomen van de Yoni reinigt, ontgift, verzorgt en heelt de vagina en de baarmoeder en is een zachte manier om op ontspannen wijze bewust een diepe connectie met de vrouwelijkheid te maken.

Het yoni steamen is, naast de ontspannende werking, goed voor:

• een gezonde en gebalanceerde menstruatiecyclus
• het ondersteunen van de vruchtbaarheid
• het ondersteunen bij behandeling van vleesbomen, cystes en endometriose
• het ondersteunen bij genezing na de bevalling ( ook na een sectio)
• het verlichten van klachten bij menopauze
• het verbeteren van de bloedcirculatie in de vagina
• het verdiepen van het contact met je vrouwelijkheid en seksualiteit

Samen met jou stel ik een behandelplan op. Zo weet ik precies waar jij behoefte aan hebt en welke kruidensamenstelling past.

Een behandeling vindt plaats in je eigen vertrouwde omgeving of, als je daar een voorkeur voor hebt, in de sfeervolle en verwarmde ruimte van Love for Birth.

Voorafgaande aan de behandeling vindt een korte telefonische intake plaats. Tijdens de behandeling neem je plaats op een handgemaakte kruk. De kruk wordt gevuld met warm water en de speciale kruiden die zijn afgestemd op jouw persoonlijke behandeling. Terwijl de stoom je van binnenuit reinigt en ontspant, word je toegedekt met handdoek en deken zodat de warmte niet kan ontsnappen. Tussendoor kun je genieten van ondersteunende kruidenthee en gezonde voedzame hapjes.

Sommige vrouwen genieten van de rust en wensen stilte. Ik ben dan bij je in stilte. Als je behoefte hebt om je verhaal te delen, dan luister ik. Als je extra wilt ontspannen kan de stream aangevuld worden met een hoofd en/ of handmassage. Op de achtergrond kan rustgevende en afgestemde muziek draaien en soms past het bij je om krachtige affirmaties te ontvangen. Deze behandeling draait om jou, en jouw wensen en behoeften. Samen geven we hier vorm aan.

Ik neem alles mee en zorg ervoor dat jouw eigen kamer, of de ruimte van Love for Birth, wordt omgetoverd tot een fijne plek.

Yoni steam kan een mooie aanvulling zijn op andere behandelingen rondom heling en herstel en onderdeel zijn van een sluitingsritueel.

DOULA

Als doula begeleid ik zwangere vrouwen en hun partner op een warme en liefdevolle wijze. Ik bied niet-medische fysieke en emotionele ondersteuning en begeleiding. Ik ben er voor jou/ jullie tijdens de zwangerschap, baring en in de kraamtijd.

Tijdens onze ontmoetingen ben ik nieuwsgierig naar jouw wensen en behoeften tijdens de zwangerschap en de baring. Ik vind het belangrijk dat jij alle informatie tot je beschikking hebt zodat je vanuit jouw kennis en intuïtie de juiste keuzes kunt maken. Het gaat om jouw lijf, jouw reis en jouw kindje.

Ik volg daarin jouw wensen terwijl ik mijn luisterende oor en begeleiding aanbied.

Door het creëren van een omgeving waarin jij en je partner zich continu gehoord en gesteund voelden, zal je tijdens de bevalling vol zelfvertrouwen naar je eigen lichaam kunnen luisteren en in verbinding zijn met je baby. Jouw intuïtie en innerlijk weten vertelt je dan precies wat je nodig hebt om jouw baby op deze wereld te verwelkomen. 

Als doula vind ik het belangrijk dat jij/ jullie je veilig en vrij voelen. We zullen dus altijd uitgebreid kennismaken zodat jullie zorgvuldig kunnen voelen en besluiten of jullie mijn begeleiding wensen.

Lees hier meer over de verschillende doula ondersteuningsvormen.

VOORBEREIDING OP DE GEBOORTE

Tijdens individuele consulten met jou, of consulten met jou en jouw partner, besteden we aandacht aan jouw proces van zwangerschap naar geboorte. We proberen klachten te voorkomen en gezondheid en warmte rondom het zwangerschaps- en geboorteproces te stimuleren.

We besteden aandacht aan het contact (leren) maken met jouw intuïtie, kennis, wijsheid en natuurlijk met jouw ongeboren kindje. Er is tijd en aandacht voor het opruimen en opschonen van jouw eigen ballast, zodat je volledig in kracht kunt verwelkomen.

Individuele (wanneer nodig therapeutische) zwangerschapsyoga en mindfulness kan onderdeel zijn van de begeleiding. Voor ontspanning in het lijf en een diepe en verruimende adem. Wanneer je je lijf door en door kent en kunt voelen, kun je optimaal gewaar worden van jouw behoeften. Je weet dan bewust en onbewust wat voor jou en je kindje nodig is tijdens om een positieve geboorte ervaring te scheppen.

Bijzondere momenten van samen-zijn om goed voorbereid en in jouw kracht het baringsproces aan te gaan.

NAZORG NA EEN (TRAUMATISCHE) BEVALLING, MISKRAAM OF ABORTUS

Ik bied nazorg als je last hebt van aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en je dagelijks functioneren belemmeren. Deze klachten, ontstaan in verschillende fases van het leven, zijn vaak in verband te brengen met moederschap, miskraam, geboorte, hechting, (op)voeding, werk, verlies en traumatische ervaringen.

Tijdens zwangerschap spelen problemen, zoals het geen contact kunnen maken met je ongeboren baby, angst, onzekerheid, spanning, stress en vrees voor de komende bevalling of negatieve gevoelens over de vorige bevalling. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit.

De klachten kunnen (jaren) na de bevalling of miskraam ontstaan, wat zich kan uiten in stress, pijn, ongemak, vaginisme, ontevredenheid over de borstvoeding, machteloosheid, vermoeidheid, uitputting, depressie, burn-out, posttraumatische stress reactie, paniekaanvallen, dwanggedachtes, angstig of beangstigend gedrag, onzekerheid, isolement, onrust, overprikkeld, concentratieverlies, problemen in relaties en seksualiteit en spanningen in het gezin.

De natuurlijke benadering van de hersteltherapie, waarbij ik gebruik maak maak van wat je weet en wat voor jou werkt, is goed toe te passen voordat je (opnieuw) zwanger wordt, (vlak) voor je bevalling en (veel) later in je leven.

WORKSHOPS & RITUELEN

Een ritueel kan een zachte manier zijn om je kindje op aarde te verwelkomen of om stil te staan bij de overgang naar het moederschap. De overgang van vrouw naar moeder is een transformatie. Je kunt intense gevoelens van liefde, blijdschap en geluk, en ook gevoelens van afscheid en rouw ervaren.

Een ritueel biedt de mogelijkheid om stil te kunnen staan bij jouw transformatie en de emoties die hier voor jou bij horen. Het geeft je de kans om te helen en om je zwangerschap en bevalling goed af te sluiten en jezelf te verwelkomen als moeder. 

Samen onderzoeken we jouw wensen en de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kort na de geboorte van je kindje een welkomstritueel doen. Of je kunt ervoor kiezen om als moeder een sluitingsritueel te doen, waarin je je na een periode van openen en overgeven weer mag verbinden met je eigen begrenzing en je eigen lijf.

In de voorbereiding en de uitvoering van sommige rituelen werk ik samen met Chantal, zodat we samen veilige en warme zorg kunnen bieden waaraan jij je mag overgeven.