Perinatale Counseling

Perinatale Counseling richt zich op holistische zorg aan moeders in de periode rond de baring tot één jaar na de baring. De verandering van vrouw naar moeder is voor vrouwen een intense ervaring. Sociale steun, partnerschap, ruimte om deze verandering te omarmen en aandacht te hebben voor de verbinding met de baby is belangrijk in deze fase. Veel vrouwen ervaren geen roze wolk, of een broze roze wolk, doordat er door omstandigheden te weinig energie uit kan gaan naar deze transformatie en de nieuwe rol als moeder. Bij één op de vijf vrouwen ontstaan in deze fase psychische klachten die invloed hebben op de mentale gezondheid van de moeder, de baby en het gezin.

De 4-daagse nascholing Perinatale Counseling gaat dieper in op de waarde van warme en stevige psychologische zorg in deze kwetsbare fase waarin de moeder en het gezin zich bevinden. Je leert om psychologische ondersteuning aan moeder en gezin te bieden bij het signaleren van (psychische) klachten in de periode na de de baring. Je leert hoe je een veilige bedding kunt creëren waarbinnen je de moeder kunt begeleiden in het herstellen van haar kracht. Je leert hoe je lichaam en geest terug in balans kunt brengen zodat de moeder vanuit gezondheid en kracht verbinding met haar kindje aan kan gaan.

Inhoud

♥ De emotionele ontwikkeling van de vrouw tijdens de zwangerschap

♥ Babyblues

♥ Postnatale aanpassingsfase

♥ Psychische klachten en psychiatrische stoornissen in de peri- en postnatale fase

♥ Rouw bij verlies van het kindje tijdens de zwangerschap, baring of na de geboorte

♥ De invloed van zwangerschap, baring en ouderschap op de partner

♥ De invloed van zwangerschap, baring en ouderschap op de partner-relatie

♥ Seksualiteit en het vrouwenlijf

♥ Specifieke gesprekstechnieken en counselingstechnieken

Lesdata in 2019

Maandagen 28 oktober, 4 november, 18 november en 25 november 2019, 10:30- 16:30.

Toelating

Deze scholing is toegankelijk voor cursisten die de opleiding Holistic Birth Counseling volgen of hebben afgerond. De scholing is ook toegankelijk voor geboortewerkers met een vergelijkbare achtergrond. Bij twijfel zal er na aanmelding contact worden opgenomen om toelating tot de cursus te bespreken.

De nascholing Perinatale Counseling start bij aanmelding van minimaal 6 cursisten. Er is plek voor maximaal 10 cursisten.

Investering

Jouw investering voor de nascholing Perinatale Counseling is € 795,-.
De kosten voor de studiemap en materialen zijn hierbij inbegrepen.