Yoga lessen

Helaas zijn de lessen tot januari 2022 gepauzeerd wegens persoonlijke omstandigheden. Ik geef graag advies over mogelijke alternatieven. Stuur dan gerust even een berichtje naar info@loveforbirth.nl

Bij Love for Birth bieden we yoga lessen speciaal voor de zwangere vrouw, de kersverse mama en haar baby. De holistische lessen prenatale (zwangerschap) yoga, postpartum yoga en baby yoga vinden wekelijks plaats in kleine groepjes van maximaal 6 vrouwen.

De nieuwe wekelijkse lessen, start vanaf 19 januari 2021, kunnen vanaf december 2020 geboekt worden via momo-yoga. Wil je vooraf al een plekje reserveren? Stuur dan een mail naar info@loveforbirth.nl.


HOLISTISCHE ZWANGERSCHAPS/ PRENATAL YOGA (NIEUWE LESSEN JANUARI 2021)

Iedere zwangere vrouw verdient de tijd en de aandacht om bewust in verbinding te zijn met haar lijf, haar geest en natuurlijk met haar baby. Ook jij. Tijdens de lessen Holistische Zwangerschapsyoga wordt de tijd genomen om in rust:

• Jouw lijf te verkennen en te stabiliseren;
• Jouw geest te openen en met liefdevolle aandacht te richten;
• Jouw lichaam en geest te ontspannen en te laten rusten;
• Jouw bekkengebied te voelen, te verstevigen en te openen;
• Je te verbinden met je buikbaby;
• In eenheid te zijn;

Iedere les starten we met een warm welkom en een meditatie om jouw lichaam en de geest te openen voor het moment. We verdiepen verschillende houdingen (asana’s) die ieder een eigen doel dienen. Er is ruime aandacht voor voeling met jouw lijf en jouw eigen grenzen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Ieder moment staat open voor contact met de baby in je buik, vanuit liefde en zachtheid. De lessen zijn er voor jullie beiden.

De lessen zijn opgebouwd uit een mix van elementen uit yoga en dans, meditatie en mindfulness. Iedere les behandelen we een specifiek thema rondom de zwangerschap en de baring ter voorbereiding op een ontspannen geboorte van je baby. Na een afsluitende ontspanning drinken we thee en is er, voor wie wil, aandacht voor verbinden met elkaar en het delen van ervaringen.


HOLISTISCHE ZWANGERSCHAPSYOGA MET PARTNER

Tijdens de holistische zwangerschapsyoga met partner staan we binnen dezelfde visie bewust stil bij deze bijzondere tijd. Tijdens de lessen staat het contact maken met jullie kindje, je eigen lichaam en je partner centraal. Jullie bereiden je door middel van waardevolle oefeningen uit de haptonomie, geboortecoaching en yoga voor op de zwangerschap, bevalling en jong ouderschap. 


HOLISTISCHE POSTPARTUM YOGA

Het eerste jaar na de bevalling is voor sommige moeders een roze wolk. Maar er zijn ook veel moeders die kampen met klachten van kleine en grotere aard. De wekelijkse lessen postpartum yoga ondersteunen jou om op emotioneel, lichamelijk en energetisch niveau terug te komen bij jezelf. Je krijgt inzicht in jouw fysieke herstel, de gezochte nieuwe balans en leert over het belang van rust en ritme. Je krijgt veel informatie over veelvoorkomende klachten en ongemakken die zich voor kunnen doen. Je leert welke buik- en bekkenoefeningen van belang zijn en hoe deze opgebouwd kunnen worden.

Na een afsluitende ontspanning drinken we thee en is er, voor wie wil, aandacht voor verbinden met elkaar en het delen van ervaringen.

Deze lessen zijn er volledig voor jouw als moeder en vrouw. De verbinding met jouw baby vormen een klein onderdeel van deze lessen. Om de 10 weken worden er twee lessen met de baby ingepland. De cursus holistische baby yoga vormt hierop een verdieping, als je ook samen met jouw kindje wilt ontspannen.


YOGA NIDRA WOMEN

Tijdens deze les gaan we een vol uur op reis naar binnen in een veilige en warme setting met andere vrouwen, waarbij je niks anders hoeft te doen dan aanwezig te zijn: liggen, luisteren naar mijn stem, naar de warme klanken van de muziek, en jezelf openstellen voor de ervaring.

De geleide oefeningen bestaan uit een mix van ontspannings- en bewustzijnstechnieken, visualisaties en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je in diepe ontspanning komt. Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen slapen en waken, iets wat je normaal alleen bereikt in een diepe slaap. Dat voelt ontspannen en werkt stress verlagend.

Deze vorm van yoga begeleidt je naar de stilte in jezelf zodat je een diepe staat van ontspanning bereikt. Yoga Nidra draagt bij aan het proces van heling en groei. Het doet goed voor ons immuunsysteem en kalmeert ons zenuwstelsel. Doordat je tijdens de sessies door verschillende lagen van het lichaam reist kom je tot nieuwe inzichten. Er ontstaat ruimte voor nieuwe gedachten over jezelf en je leven, voor nieuwe keuzes en nieuwe handelingen. Een nieuwe staat van zijn. Precies dat proces dat je doorgaat als je moeder wordt of bent. Yoga Nidra is dus enorm ondersteunend in deze nieuwe fase in je leven. Verzachtend voor je fysieke lijf en helend voor je mentale- en emotionele lichaam.

Tijdens deze les is iedere vrouw welkom!


HOLISTISCHE BABY YOGA

Baby-yoga is een heerlijk programma voor ouder en baby om op een fijne, veilige en ontspannen manier met elkaar in contact te zijn en de verbinding te verdiepen. Alles waar je als ouder en baby behoefte aan hebt in deze eerste fase met elkaar. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur en is bedoeld voor ouders met een baby vanaf 2 maanden tot het kindje bijna gaat lopen.

Ouders worden ontvangen met een kopje thee of koffie. Daarna nemen we plaats op matjes met een heerlijk schapenvachtje waar de baby’s zacht en geborgen kunnen zitten/ liggen en bewegen. Het uur bestaat uit beweging, ontspanning, muziek en massagespelletjes en staat in het teken van ‘bonding’. Er wordt goed gekeken en geluisterd naar de boodschap van jouw baby zodat je als ouder tegemoet kunt komen aan de behoefte.

Tijdens de bijeenkomst is er uiteraard alle ruimte om te knuffelen, te troosten, te voeden of te verschonen als jouw kindje dit even nodig heeft.

De cursus Holistische Baby Yoga wordt 2 keer per jaar ingepland. Hou de agenda in de gaten voor actuele data of stuur een mail.De lessen zwangerschapsyoga worden verzorgt door Lianne of Chantal. De lessen postpartum yoga en baby yoga worden verzorgt door Lianne.

Lianne is opgeleid tot prenatal-, postnatal- en bekkenbodemyoga teacher door Samsara Yoga en tot advanced yoga nidra teacher door Annemieke Latour. Ook is zij gecertificeert Mindfulness Trainer (SeeTrue). Chantal is opgeleid tot zwangerschapsyoga docent door Yoga Docent Opleiding. Zij neemt haar kennis en ervaring als haptonomisch zwangerschapsbegeleider mee in haar lessen.


ROOSTER

Maandag

19:00 – 20:15 – Chantal
20:30 – 21:45 – Lianne

Zwangerschapsyoga Duo
Postpartum Yoga

Donderdag

19:00 – 20:15 – Lianne
20:30 – 21:45 – Lianne

Zwangerschapsyoga
Postpartum Yoga

Zondag

19:00 – 20:15 – Lianne

Yoga Nidra Women